سهيل تركان، مديرعامل شركت فراسو در گفتگوي تفصيلي با «نسيم»: ساليانه حدود 2.5 ميليون موس و كيبورد در اين شركت توليد ميشود كه بيش از 80 درصد قطعات آن توليد داخل است/ فقط تعرفه گمركي بالا اين بخش را سرپا نگه داشته است.
به گزارش «نسيم» در بازار قطعات كامپيوتر كه تقريبا تمام قطعات آن وارداتي ميباشد و توليدكنندگان ايراني سهمي در اين بازار ندارند، وجود شركت فراسو كه توليدكننده موس و كيبورد در بازار است و تقريبا اين بازار را در اختيار خود گرفته، جالب توجه است. بر اين اساس بر آن شديم تا گفتگويي را با سهيل تركان، مديرعامل اين شركت داشته باشيم تا دلايل موفقيت اين شركت در بازار با وجود قدرت كالاهاي چيني و شرقي كه اين بازار را به انحصار خود درآوردهاند را مورد بررسي قرار دهيم كه محورهاي اين گفتگو به اين شرح است:
- فراسو يك شركت 22 ساله است كه از اسفند سال 1368 فعاليت خود را آغاز كرده است
- هم اكنون بازار مصرف كيبورد در ايران سالانه 1.5 ميليون قطعه و درمورد ماوس 4 ميليون قطعه است، بنابراين جا براي افزايش توليد هست
- اين شركت به عرصه توليد لامپ ال اي دي و گيرندههاي ديجيتال هم وارد شده كه در نيمه دوم امسال وارد فاز توليد انبوه ميشود
- مجموعه فراسو هم اكنون 300 نفر كارمند دارد كه 180 نفر آنها در بخش توليد فعاليت ميكنند و اگر تعرفه 60 درصدي واردات اين محصولات حذف شود، توليد ما متوقف ميشود و ما بدون شك واردكننده خواهيم شد
- كيفيت كيبوردي كه ما توليد ميكنيم از محصول مشابه چيني بهتر است، ولي قيمتش بالاتر از نمونه چيني است، بنابراين اگر تعرفه واردات كاهش يابد، ديگر توليد در داخل توجيه اقتصادي ندارد
- هدف ديگر ما اين است كه تلويزيون دوم منازل را توليد كنيم، چون اگر چه مردم تمايل دارند تلويزيون اول منزلشان داراي يك برند معروف خارجي باشد، اما براي تلويزيون دوم چندان دنبال برند نيستند و ما به اين بازار وارد خواهيم شد.
- تمام توليدات اين شركت در داخل به فروش ميرسد و ما صادراتي از اين جهت نداريم. البته فروشي كه در خارج داريم، توليد كشور چين است و با برند فراسوست، چون صادر كردن اين محصولات از ايران توجيه اقتصادي ندارد
- توليد اين محصولات در ايران هم چندان توجيه اقتصادي ندارد و فقط تعرفه گمركي بالاست كه اين بخش را سرپا نگه داشته است
- ارز وارداتي فقط در حرف اختصاص مييابد. ما شش ماه است كه براي دريافت ارز دولتي دو ميليون دلار ال سي باز كردهايم، ولي فقط دچار سرگرداني در اداره ها و بانكها شدهايم.
شركت توليدي صنعتي «سوت ماشين» براي پنجمين بار به عنوان واحد نمونه صنعتي كشور شناخته شد.
به مناسبت روز صنعت و معدن (10 تير) از 69 برگزيده صنعتي و معدني قدرداني شد. شركت «سوت ماشين» به عنوان واحد نمونه صنعتي كشور در بخش صنايع ماشين سازي و نيرو محركه، تنيس ويژه روز صنعت و معدن را دريافت كرد.
همايش گراميداشت روز صنعت و معدن با حضور وزير صنعت، معدن و تجارت و مسئولين و فعالان اقتصادي، صنعتي و معدني، در محل سالن ميلاد نمايشگاه بين المللي تهران برگذار گرديد.
«SMC» در سال هاي 1383 ، 1385 ، 1388 و 1389 نيز به عنوان واحد نمونه و برتر صنعتي كشور و در سال 1389 به عنوان پيشكسوت نمونه كشور انتخاب شده است.